Spring til indhold
Forside » Anonymitet på internettet 

Anonymitet på internettet 

Alle som er aktive online fra en given enhed får automatisk tildelt en IP-adresse. Dette er en slags telefonnummer for hver enkelt enhed. Gennem dette nummer kan forskellige enheder kommunikere med hinanden online. Dette nummer røber både internethistorik og geografisk placering. Derfor er man aldrig helt anonym på nettet.   

På Min IP kan man blive meget klogere på IP og beskyttelse online. Det kan være en rigtig god ide at sætte sig ind i betydningen bag IP-adresse, hvis man surfer meget online. Man bør være bevidst omkring eventuelle konsekvenser ved hver handling. Nogle hjemmesider er nemlig ulovlige at besøge. Derfor kan man risikere at bryde loven og blive dømt, hvis man besøger en sådan side.   

Hvordan beskytter man sig på nettet? 

Hvis man ikke ønsker at dele hele sin færden med andre og måske risikere at blive overvåget, kan man overveje at bruge en VPN. Der findes andre måder at beskytte sig mod hackere og andet. Men bruger man en VPN bliver ens færden på internettet ført gennem en ekstern server. På den måde bliver alle personlige oplysninger krypteret og derved slettet.  

VPN og dets fordele 

  • Først og fremmest bliver ens placering skjult gennem VPN 
  • En ny IP i et andet land: hurtigt internet og internetfrihed. Eventuel adgang til lukkede hjemmesider i Danmark.  
  • Man kan være helt privat og tryg ved at bruge internettet 
  • Internetudbydere kan ikke begrænse båndbredden 

 

Der er altså mange gode grunde til at benytte sig af en VPN. Det er desuden helt lovligt i Danmark at skjule sin IP-adresse. I nogle lande er det dog ulovligt. Derfor bør man altid undersøge dette, inden man bruger internet med VPN-beskyttelse, hvis man opholder sig i et af disse lande. Er man i Danmark og har en VPN, kan man endda vælge en IP i et andet land.