Spring til indhold
Forside » En hurtig hjemmeside er vigtigt for din virksomhed

En hurtig hjemmeside er vigtigt for din virksomhed

Hvordan får man den hurtigste hjemmeside? Der er mange tekniske faktorer som kan tilvejebringe dette resultat. Et af dem, der har indflydelse, er hvordan koden er skrevet. Det gælder her om at koden skal være i en bestemt rækkefølge, således at det læses på den mest optimale måde. Selvom dette hjælper en del, er det dog i langt overvejende grad en marginal forskel.

Så hvad gør den største forskel og hvilken betydning har det med en hurtig hjemmeside? Disse faktorer vil vi komme ind på her.

Nøglen til en hurtig hjemmeside er billedoptimering

Billeder er noget af det tungeste materiale, som hjemmesiden skal indlæse. Derfor kan det måske ikke overraske, at det er i optimering af billederne, at den største forskel kan opnås. En moderne hjemmeside skal gerne være visuel, da de fleste danskere er vant til at omgås visuelle medier til daglig. Hvis hvert billede dog fylder for meget, og dermed tager lang tid at indlæse, medmindre man har en hurtig forbindelse, kan det få hele hjemmesiden til at blive langsom.

Risikoen ved dette er, at den potentielle kunde, som besøger hjemmesiden, bliver utålmodig og vælger at bruge tiden på noget andet. Dette kan forhindre et potentielt salg, hvilket ville være en stor skam. Netop derfor er det en god idé, at lade billederne være i mindst mulig kvalitet uden at det kan ses. Der findes flere værktøjer til dette, og det kan være en god idé at få noget professionel ekspertise.

Jo bedre optimeret, jo mere eksponeret

Hurtig hjemmeside betyder højere rangering på søgemaskinerne. Dette er et velkendt faktum, hvoraf der er endnu et aspekt ved dette. Det er ikke kun selve kundens oplevelse af hjemmesiden, som er på spil, men også selve muligheden for, at kunden bliver eksponeret for hjemmesiden.

Det er sådan i dag, at søgemaskinerne har det med at rangere de hjemmesider højest på søgeresultaterne, hvis de indlæses hurtigere. På den måde undgår søgemaskinerne at præsentere hjemmesider der er alt for tunge. Dette vil eksempelvis give en dårlig oplevelse for de besøgende, der sidder i det offentlige rum med en smartphone.

Derfor er der gode forretningsperspektiver i at kunne få en hurtig hjemmeside. Det er en god idé at få noget hjælp til dette fra en ekspert, da metoderne hertil konstant er i dynamisk bevægelse.