Spring til indhold
Forside » Det er ikke snyd at blive klog med hjælp fra internettet 

Det er ikke snyd at blive klog med hjælp fra internettet 

Når du står i en jobfunktion hvor du skal fungere som en slags støttende guide og det er i et job som er relativt nyt for dig, så kan du opleve at der er en del spørgsmål som du føler at du skal kunne svare på, men som du ikke helt ved dig sikker i. Her vil nogen kaste sig ud i at svare hvad de tror, mens det for andre er vigtigt at være helt sikker. 

Vær klar med de rigtige svar, når du har tjekket det ud på internettet 

Som socialkonsulent på et bosted for unge personer der skal have støtte til at klare sig selv så godt som normalen dikterer, så kan mange af de svar du skal kunne omhandle praktiske ting, som f.eks. økonomistyring og lignende. Du kan ikke bestemme over beboeren som sådan, men du kan sørge for at guide så korrekt som muligt og det er her hvor internettet kan være din hjælp. 

Når det omhandler økonomi, kan du stå i en situation, hvor der er en ung person der har fundet ud af at der online kan ansøges om lån og da det virker som en let løsning til at få penge i hånden hurtigt, skal du have al den viden du har brug for klar. Du kan læse om kviklån her, som er den type lån som især de unge ser som en kæmpe hjælp som er overskuelig for dem at søge. 

Der stilles krav, når der skal lånes penge 

Når du klikker rundt på internettet, vil du måske finde det du allerede vidste, men f.eks. i situationen med kviklån kan det være en rar ting for dig selv, hvis du ikke mener at der skal bakkes op om denne type lån, at du har de helt rigtige begrundelser og forklaringer lige under huden.  

Som en ung beboer på et bosted, kan der som oftest slet ikke være tale om at et kviklån kan arrangeres, da der stilles krav fra långiverens side i forhold til myndighed og alder. Du kan derfor meget let feje den idé af banen for den unge, hvis det i situationen ikke er i den retning den unge skal. 

Find inspiration og læring omkring økonomistyring online 

Der er også andre ting der kan støves op på internettet, som kan være gode at have inde under huden, når man har med unge beboere at gøre. Størstedelen af dit job kan handle om at gøre dem så selvstændige som muligt og dette indebærer også en form for økonomistyring. 

Med økonomistyring menes der bl.a. budgetter. Et budget er et redskab du kan sørge for at hjælpe den unge til at forstå og hvis du ikke selv ved hvad det helt indebærer og skal indeholde, så kan du let tilgå videoer på YouTube og finde links online, hvor du hurtigt selv får styr på det.