Spring til indhold
Forside » Gode onlinevaner i en travl hverdag

Gode onlinevaner i en travl hverdag

De fleste af os har brug for at få lidt styr på vores onlinevaner, specielt i en travl hverdag. Her kigger vi derfor lidt nærmere på nogle gode råd du kan tage med dig på vejen, der kan give bedre onlinevaner.

Læg skærmen væk inden sengetid

Vi bruger mere tid end nogensinde online, og derfor kan det være en god ide at implementere nogle vaner, og aflære nogle uvaner, der inkluderer skærmbrug. En af de ting, der er særligt vigtige i denne sammenhæng, er hvordan iv bruger skærm inden sengetid. Det er nemlig her mange bruger skærm, når de ikke skal. Det blå lys fra skærm på både computer og telefon, kan nemlig forstyrre vores biologiske klokke, så kroppen ikke bliver naturligt træt som den skal omkring sengetid. Hvis du har søvnproblemer, kan det altså være en god ide at lægge skærmen væk. Men i hvor lang tid inden man skal sove?

De fleste anbefaler at man lægger skærmen væk i hvert fald to timer, inden man skal sove. Så får hjernen lidt ro og kroppen kan foreberede sig på, at den skal sove. Det er nemlig svært med konstant afledning. Det man kan lave i stedet for at kigge på sin skærm eller sine skærme inden sengetid, er at læse en god bog eller en avis, så man kan få den ro man har brug for, inden man skal sove. Det er hvert fald på tide at man lægger skærmen væk, hvis man vil sove bedre.

Det er dog ikke kun i forbindelse med sengetid, at det er en god ide at ændre skræmvaner. Det er også en svært god ide, når det kommer til at være mere tilstede i nuet. Det kan være at du i stedet for at følge med på fremmede mennesker eller finde forbrugslån gennem en skærm, skal fokusere lidt mere på de umiddelbare omgivelser omkring dig.

Brug en anstændig tone i kommentarfelt

Hvis du er meget på skærm, og læser dine nyheder online, så har du helt sikkert lagt mærke til kommentarfeltet, både på nyhedsmedier og på sociale medier. Det kan være nyheder, der omhandler alt muligt, der vil altid være nogle, der har stærke meninger omkring det, der bliver skrevet om. Det folk imidlertid har glemt, er at man sal holde en anstændig tone, selv om man taler med folk man ikke kender online. Bagved hver eneste skærm sidder der nemlig et rigtigt menneske, og det er. noget man skal tænke på, når man skriver noget. Det kan være en god ide at stille sig selv spørgsmålet – hvordan ville jeg modtage den her kommentar? Inden man skriver noget. Hvis det er formuleret på en måde man selv ville blive ked af, så er det måske en god ide at overveje, om det i virkeligheden er bedst bare at lade være med at skrive. Dermed så kan man skrive noget konstruktivt med god samvittighed, i stedet for at ødelægge dagen til en anden. Det er noget som alle burde være meget mere opmærksomme på, når de socialiserer med andre mennesker online. Der er nemlig så mange ting i dag der foregår online, at vi bliver nødt til at finde ud af, hvordan vi skal begå os, når kommunikationen foregår gennem en skærm med fremmede mennesker. Her kan du læse mere, så du kan få indsigt i hvordan dette fungerer i gamingmiljøet, hvor social omgang online har været normalt i mange år.