Spring til indhold
Forside » Hvorfor investerer folk i krypto?

Hvorfor investerer folk i krypto?

En stor del af den danske befolkning kender til kryptovalutaer, og det er fortsat populært at investere i dem i 2023. Men hvorfor forholder det sig egentlig således?

 

Årsagerne

Der er flere forskellige årsager til, at mange investerer i kryptovalutaer. For det første er det meget let at købe og sælge kryptovalutaer, og du kan gøre det fra alle steder i verden. Det er også muligt at handle med kryptovalutaer 24 timer i døgnet, hvilket gør det attraktivt for de mange aktive investorer. Samtidig er der mulighed for at få store afkast på kort tid, da priserne på kryptovalutaer kan ændre sig meget hurtigt. Endelig er det muligt at holde kryptovalutaer anonymt, hvilket gør det attraktivt for investorer, der ønsker at holde deres investeringer skjult. Dette er dog ikke et anbefalelsesværdigt formål i Danmark.

 

Risikoen

Nogle investorer er imidlertid også bekymrede for den høje risiko, der er forbundet med kryptovalutaer. Det ekstreme prisfald, som kryptovalutaer oplevede i 2020, kan være skræmmende for nogle, som hellere vil holde sig til mere sikre investeringer som f.eks. aktier og obligationer. Derfor er det vigtigt at huske, at kryptovaluta-investeringer skal foretages med forsigtighed og kun med penge, man har råd til at tabe. Vi nævner det derfor lige igen: Mange brændte nallerne i 2020, da priserne faldt, og det er derfor vigtigt at være velinformeret, før man investerer i kryptovalutaer.

 

Eksempler

Kan man håndtere risikoen, så er Ether et godt bud på en investering, man kunne overveje.  Uanset hvilken investering man vælger, er det derfor vigtigt at sætte sig godt ind i, hvordan kryptovalutaer fungerer, og hvordan man investerer forsigtigt i dem. Vi kommer derfor ikke med anbefalinger på vores blog. Klik her for at komme i gang med kryptovalutaer som Ether. Andre eksempler på kryptovalutaer kunne være Bitcoin, Litecoin og Dogecoin. Disse er også meget populære, og dine venner har sikkert hørt om en eller flere af dem.

 

Skat

I forhold til skat, så skal man være opmærksom på, at gevinster fra kryptovalutaer skal beskattes. Så hvis man ønsker at investere i kryptovaluta, skal man sørge for at betale den danske skat af gevinsterne. Det er derfor en god idé at orientere sig om skattereglerne, før man investerer penge i krypto.