Spring til indhold
Forside » Sådan bruger danskerne bitcoin i dag

Sådan bruger danskerne bitcoin i dag

I denne artikel vi komme ind på hvordan danskerne bruger bitcoin i dag.

 

De fleste danskere bruger bitcoin som et alternativ til traditionel valuta. Dette er en måde at betale for produkter og tjenester, hvor du normalt ville bruge kontanter eller kreditkort. Bitcoin er også blevet brugt som et investeringsmiddel, da det ikke er underlagt den samme regulering som traditionel valuta. Det betyder, at man kan tjene penge ved at investere i bitcoin, ligesom man ville med aktier eller obligationer.

 

Mange virksomheder accepterer desuden bitcoin som betalingsmiddel. Dette har givet danskerne mulighed for at købe produkter og tjenester online uden at skulle bekymre sig om kontanter eller kreditkort. Dette gør det muligt for danskere at handle med udlandet, uden at skulle bekymre sig om valutakonverteringer eller gebyrer. Samtidig er det nemmere for købere at være anonyme, hvilket kan være en fordel i visse situationer. Desværre er der ikke så mange danske virksomheder, som tager imod bitcoin i dag. Dette prøver forskellige startups dog at lave om på.

 

Derudover har bitcoin givet danskerne mulighed for at handle med varer, som ikke er lovlige i Danmark. Dette skyldes, at transaktionerne ikke kan spores, og derfor er der, ifølge nogen, ingen risiko for at blive fanget. Alligevel er det vigtigt at være opmærksom på, hvilke ting man handler med, da det kan føre til store problemer, hvis man køber noget ulovligt. Dette er bestemt ikke noget, vi anbefaler at du bruger dine bitcoins på.

 

Pas på svindel

Selvom bitcoin er blevet mere populært, er det stadig et mål for svindlere. Det er derfor vigtigt at man som bruger af bitcoin tager nødvendige forholdsregler. Derudover bør man også være påpasselig med sin computer, da den kan blive inficeret med malware, hvis man ikke tager de rette forholdsregler.  Det betyder, at man bør bruge et stærkt antivirusprogram og undgå at klikke på mistænkelige links. Modtager du derfor en email, hvor der står, at du har modtaget bitcoins, så er det i 99 ud af 100 tilfælde en falsk email.

 

Hvis du aldrig har haft noget med krypto at gøre, så er det meget usandsynligt, at du skulle have noget til gode på en eller anden hjemmeside, som du aldrig har hørt om før. Du kan se programmet kontant på DR1, hvor de viser, hvor galt det kan gå, hvis man klikker på disse links og giver dem ens oplysninger.